Alla inlägg under oktober 2008

PBS

Av Malin - 21 oktober 2008 21:29

Idag har jag så spenderat hela dagen på Södra berget, tillsammans med över 700 andra pedagoger. Det har varit riktigt intressant och givande faktiskt. Många nya idéer och tankar har väckts i mitt lilla huvud och jag tror verkligen på detta sätt att arbeta med i skolan. Dessutom är det så fantastiskt intressant att sitta och diskutera med andra människor från andra ställen i landet. Till exempel satt vi och pratade med några pedagoger som enbart såg problem i allt. Jag fattar inte hur man kan orka gå till jobbet på dagarna när det enda man ser är problem. Och inte heller verka ha kunskapen eller förmågan att lösa problemen, att verkligen studera vad det egentliga problemet är och försöka jobba därefter för att lösa det. Sanslöst!

Tur man inte är sån vill jag säga, och jag hoppas att jag aldrig blir en sån pedagog heller! Då hoppas jag någon säger till så jag kan byta jobb.

Så nog om detta! Det var iaf trevligt i övrigt för jag fick träffa några gamla kollegor. :o)

Kvällen har jag tillbringat (som vanligt) på teatern. Idag var det riktigt kul. Jag och Anne hade vår grupp och för första gången i år skrattade jag så jag grät. Brukar göra det några gånger om året det vet ungdomarna i min gamla grupp! Det är så det ska vara, då verkligen älskar jag att vara där!

Tesen har fortfarande inte kommit hem från jobbet och klockan är halv tio. Stackarn, vara på jobbet verkligen heeela dan och så ska hon upp kl 5.15 imorgon och åka tillbaka. Som tur är så har vi det lugnt på programmet imorgonkväll. Vi ska ta en promenad till Granlo bara och lämna en present till Arne. :o)

På torsdag ska vi börja repa med bandet igen. Gud vad jag har längtat! Vi har haft ett långt sommarlov måste jag tycka. Men nu ska det blir rocka av. Vi kommer att "testa" en ny basist på torsdag. Jag tror det kommer funka kanonbra! Så får vi se om Jenny också hakar på innan det är färdigt!

Nu väntar soffan!


Puss och kärlek


Dagens citat: "där kan det ju finnas ett kvalster som har klamydia"...

Av Malin - 20 oktober 2008 21:22

Dagens sanning.

Har nyss varit på teatern, det gick inte alls nå bra idag.

Kände mig inte alls i form eller nånting. Men men, man kan ju inte va bäst jämt. Det konstiga är bara att jag brukar älska att improvisera, men idag funkade ingenting och det blev det liksom bara antiklimax. Sen kanske man ställer för stora krav på sig själv också jag vet inte. Men hur som helst så kändes det inte bra! Trist!

Imorgon väntar PBS utbildning på södra, Problembaserad skolutveckling. Ska bli kul att vara med på. Inte som vanliga utbildningar där man mest får sitta still och lyssna på nån föreläsare, utan nu är det mer seminarier och sånt.

Nu måste jag planera lite inför teatern imorgon, har ingenting klart.


Tjo!

Av Malin - 19 oktober 2008 20:42

Idag har det varit en riktig söndag! Har gjort det jag skulle, vilket va att fixa ny medicin, bytt däck på bilen, promenerat och haft styrelsemöte.

Lugnt och skönt har det varit. Just det, vi har tvättat också!

Helgen har varit precis så där underbart lugn som jag ville att den skulle bli.

Känns skönt att kanske vara helt utvilad när en ny arbetsvecka börjar klockan 6 imorgonbitti. Tisdag och onsdag den här veckan ska jag tillbringa på Södra berget på utbildning. Ska bli spännande att se vad det ger. :o)

Det enda jag inte har gjort i helgen som jag borde ha gjort, det är att ha träffat Anne och skrivit lite på vårt manus till teatern. Förhoppningsvis hinner vi med det nånting i veckan.

Träffade mina älsklingar idag. Det var länge sen! Wille, Oscar, Sofia och Henrik. Det är alltså mina brorsöner och mina syskon :o) Wille frågade om jag kunde vara hans häst, jag tror han lekte Pippi långstrump. Han sprang iallafall runt med mina Pippistrumpor när jag kom dit. Haha, han är för söt! Och Oscar han bara åker runt på rumpan och låter. :o) Världens underbaraste det är var dom är!!!

Näe nu ska jag dega ner mig framför tvn och kolla på Mord och inga visor. Kan helgen avslutas på bättre sätt?! Haha!


Puss och kärlek

Av Malin - 18 oktober 2008 20:09

Det ska vi snart spela, bara Jenny kommer hit.

Ska bli spännande, har aldrig spelat det förut. Frågan är hur mycket man egentligen kan. Förmodligen inte så mycket som man tror. :o)
Idag när jag vaknade klev jag upp och duschade, klädde på mig och gick in till stan. Där lämnade jag av en påse som Linnea glömt hos mig igår. Sen så ringde jag till Jenny A och tyckte att hon skulle komma ner på stan och dricka kaffe. Så bidde det. Efter några koppar och prat så bestämde vi oss för att åka hem till henne och sjunga lite. Det var jäkligt skoj! Det var länge sen jag spelade piano märkte jag. Ja visst, jag spelar på jobbet, men då blir det mest Pippi och sånt, inte så utmanande direkt. :o)

Så nu får vi se hur vi fortsätter detta projekt.

Fick en förfrågan av Jane idag att sjunga på Nathalie-galan igen i december, och självklart tackade jag ja till det!! Får se hur och med vem eller vilka det blir bara. Vore kul om hela bandet var med igen, och kanske med en nykomling som Jenny med på piano/keyboard. Men som sagt, vi får se.

Näe, nu ska jag hoppa ner i soffan ett slag.

Snart väntar alltså SM i disneyfrågor. ;o)
Ha en trevlig kväll!


Puss och kärlek

Av Malin - 17 oktober 2008 20:47

Han är ju bara så cool! den lilla saken som studdsar runt på scen och inte riktigt vet alls vad han heter eller vart han är. Underbart! Ett orginal och det tycker jag om. Sen att han egentligen inte kan sjunga och allt sånt det skiter jag i faktiskt!

Har varit med Linnea, Lilly och Anna på Biteline och ätit ikväll, och nu sitter vi i här hemma i soffan och kollar på idol. En lugn fredagkväll är ju inte fel.

Det blir nog en lugn lördag imorgon också, om nu inte Tesen kommer hem och får för sig att vi absolut verkligen måste gå ut. Men jag kommer streta mot en sån idé ifall den nu skulle komma.

Näe, nu ska jag nog vara social igen.

Fick förresten höra idag att jag var bäst! Det är aldrig fel! :o)


Puss och kärlek

Av Malin - 16 oktober 2008 18:57

Idag har det varit en bra dag.

Jag började med att kliva upp kl 8, vilket är en timme senare än vanligt.

Börjar ju klockan 9 på torsdagar.

Satt hemma framför datorn imorse och fixade ljud och musik till teatern som vi tränar på för fullt på jobbet just nu. Det gick bra och jag hittade allt vi behövde.

Väl på jobbet har vi haft en härlig dag. Har tränat på teatern. Vi har ju premiär om en vecka så nu är det bara till att köra på och öva. :o)

Tror vilket fall att det kommer bli toppenkul när det är färdigt!

Trots det tragiska vädret (tredje torsdagen i rad som det spöregnar) så hade vi en bra eftermiddag. Fick mycket gjort. Hela luciaprogrammet är klart och alla texterna klara också. Så ute i god tid är jag ibland.

Imorgon åker Tesen till Bodaborg med jobbet och blir borta till lördag. Vad ska jag hitta på då? Blir nog bara hemma och tar det lugnt. Det skadar inte.

Ska förresten åka ut till Essvik och byta däck på bilen och passa på att kramas lite med dom små prinsarna. Om dom nu är hemma, hoppas på det.

Näe, nog med skrivande nu. Har ändå inget vettigt att skriva.



Av Malin - 15 oktober 2008 19:24

Det kallar jag våra promenader som vi för tillfället sååå duktigt genomför varje kväll. Det är skönt att röra på döfläsket och samtidigt få tid till att verkligen prata med varandra. Det är underbart!

Det tragiska i det är att efter tre kvällars promenerande så har jag pinsamt nog träningsvärk. Haha! Det är helt sanslöst!

Vi har börjat se första säsongen av NCIS nu. Lånade fyra säsonger av Bibbi. Så nu går det ingen nöd på oss igen. Visst är det härligt när man lägger upp sitt liv på TV-serier! Ha!

Nu ska vi se avsnitt 2.

Spelade förresten fotboll på jobbet  idag. Sejtan vad kul det är. Jag spelade tills dess att jag råkade skjuta fotbollen rakt i ansiktet på en stackare. Då gav jag upp. Det är inte alltid man gör som man borde.

Så, nu ska vi se avsnitt 2.


Hej svejs i getskogen

Av Malin - 14 oktober 2008 21:30

Ja precis! Eller gul om man nu vill det... ja vid närmare eftertanke kanske gul ändå. Eller vad är dom? Mandariner, klementiner... GODA som fan är dom iaf. Jag var tvungen att stanna på ICA och köpa hur många som helst nu. Jag till och med lånade en av Kajsa på teatern när hon hade med sig ikväll... haha! Men men, det är bättre att äta sånna än nåt annat skit!

Så var det sagt!

Vi har varit ute och promenerat idag igen. Satan vad trött jag var. Hade inte så mycket energi efter jobbet. Men då ska tilläggas att jag redan gått 3 km imorse, med mina kids. Hur som helst så gick vi väl i 40 minuter. Skönt!

Så än så länge håller vi vårt schema! :o)

Teater. Tisdagar = teater.

Våra ungar är jäkligt härliga! Så det ska bli kul att fortsätta jobba med och tillsammans med dom. :o) Så får vi se hur det slutar med vår produktion innan det är färdigt. Påskharen! :o)

Som avslutning på dennaa hittills jävligt tråkiga och meningslösa blogg måste jag bara skriva att jag saknar mina små prinsar.

Har inte träffat dom på några veckor nu och det känns.

Måste åka ut och hälsa på dom snart.

Jag undrar jag, om dom saknar mig också... Man vet aldrig!


Puss och Kärlek

Ovido - Quiz & Flashcards